eCarlos.net

eCarlos blogger om .Net, Sharepoint, Umbraco, Hosting og meget mere

Elbil i københavn - En begynders fejltagelser

En Glad ElBil er en ElBil i ladestikket.

Mandagen med elbilen startede som bekendt ganske udemærket (Udover det faktum at undertegnede ikke rigtigt kunne starte bilen m.v. ). Men bortset fra det, så er den lille Citroen fra Sixt en glad lille fætter, som ikke ræser derudaf - men sagtens følger den tætte bytrafik. På de lidt større veje føler man sig lidt i vejen, da optrækket i den lille ellert ikke ligefrem er imponerende.. Men det går.

Tirsdagen gik lidt hop i gallop, lidt for travlt om morgenen og lidt for meget arbejde - Heldigvis er der en ladestation i amaliegade (ifølge det udleverede kort), lige ved siden af jobbet, så det kunne ikke passe bedre. Fandt ladestationen, fandt en tom plads - og måtte så erfare, at for at bruge Better Place's ladestationer, så skal man være udstyret med en chip eller nøgle. Fair nok - Men måske meget rart lige at markere det på kortet. :).

Anyway - Arbejdet kalder, så direkte på job, heldigvis velvidende at der er en Quick Lade station ved landegreven, hvor man kan lade sådan en elbil op på 20 minutter. Så ingen køer på den is.

Det viser sig så ved dagens slutning - at Netop denne Citroen IKKE kan benytte Quick Ladestationen. Såehh..... Well. med 27% tilbage på bilen, så burde vi kunne komme godt hjem og på arbejde (og en ladestation i en 8 timers tid) den næste dag. ekspedienten sagde godt nok at bilen ville "sløve" ned til 45 km/t når den rammer 25%, men det burde ikke være noget problem på godthåbsvej ved en 16 tiden :).

Og så begynder det sjove - Med 20% vel hjemme, så er der rigeligt til at komme i skole med Junior og finde en god ladestation, og lade den stå arbejdsdagen ud - NO PROBLEM... (aka - Famous last words). - Det viser sig at når sådan en Citroen ev'ie rammer 15% - Så er den elektronisk begrænset til 25 km/t - DET er et Seriøst problem i myldretidstrafikken - hurtig analyse konkluderede at det var sikrest at holde ind til siden, løbe med Junior i skole og så returnere til fods for at finde en bedre løsning.

Lidt forsigtig listen (med nødblinket på når der var alt for tætkørende utålmodige morgentrafikanter) hen til udlejningskontoret. Afslørede at det medfølgende stik til bilen ikke virker til alm. ladestandere - Sikkert en fejl, for de søde medarbejdere hos Sixt var gode til at finde en løsning med det samme (på trods af lukket kontor). Og således var elbilen nu igen forenet med det sted den nu engang har det bedst.. Hos ladestanderen. :).

Værd at vide om Elbiler (Citroen ev'ie)

  • Den kører ca. 100 km på 100% - Hvis du kører med MEGET LET FOD. Ellers så er 60 nok mere passende.
  • Når den rammer 25% kapacitet - Så kører den max 45 km/t.
  • Når den rammer 15% kapacitet  - så kører den altså kun 25 km/t. (Ikke brugbart på offentlig vej).
  • Hvis du bliver udstyret med et ladekabel med grønt stik - så passer det altså ikke til et blåt stik på ladestanderen. (Alm. elkendskab - meneh...)
  • Citroen Ev'ie kan IKKE lade op i en Quick Ladestation på 20 minutter. - Det tager ca. 6-8 timer at lade den helt op.

Anyway - en masse sjove, gode og lidt spændende udfordringer her på de første 3 dage - Summa summarum, så beskriver de nok langt bedre en nybegynders møde med en lille elbil, end noget negativt omkring Citroen Ev'ie. - So it aint all bad :).

 

Loading