eCarlos.net

eCarlos blogger om .Net, Sharepoint, Umbraco, Hosting og meget mere

Installer Sharepoint 2010 Foundation / Server på Windows 7

Ved sharepoint 2010 konferencen i Las Vegas slog microsoft godt og kraftigt på trommerne over at Sharepoint 2010, stort set nærmest er født ind i Windows 7.. Installationen er dog ikke heeeeeeeeeeeeeeelt så enkel som man kunne ønske. Der er heldigvis allerede nu 2 rigtigt gode artikler, der indeholder alt hvad du skal vide for at komme i gang.

1. Setting Up the Development Environment for SharePoint Server

Denne artikel indeholder alt hvad du har brug for at lave en stand alone installation. Stand Alone, installerer bla. også SQL Server 2008 EE. Hvis du ikke liiiiiiiiiiiiiige ønsker at gøre dette, da du sikkert lige som mig allerede enten har en dedikeret, eller en fuld developer på din workstation, så får du behov for nedenstående artikel.

2. Single Server Complete Install of SharePoint 2010 using local accounts

Hvis du valgte optional install i stedet for stand-alone, så får du på et tidspunkt en advarsel om at lokale accounts ikke kan bruges. og installationen afsluttes.. Ovenstående link klarer det problem. :).

Følger du en kombination af Artikel 1 og 2, så er du fuldt flyvende.. Vil du bare i gang hurtigst muligt kan du nøjes med at følge 1'eren.

OG så lige et hint.. LÆS artikel 1 grundigt, der er en del pre-reqs der skal være på plads for at få en installation af sps 2010 der rent faktisk virker.

Får du en fejl vedr. System.Identitymodel så har du glemt Geneva frameworket (også fra artikel1).

//C

Loading