eCarlos.net

eCarlos blogger om .Net, Sharepoint, Umbraco, Hosting og meget mere

Helllo World - Første Visual Web Part er i luften.

Stik i mod alle forventninger, så lykkedes det at lave og deploye min første Visual Web Part på Sharepoint Foundation 2010 i første Hug.

En af de absolut bedste ting i SPS2010 er at der i Visual Studio 2010 er medfødte Sharepoint projekter, deriblandt Visual Web Part (Microsoft har implementeret SmartPart konceptet, og lavet det til en standard template i vs2010).

Visual Web Part er et sharepoint projekt, med en UserControl, og bliver loadet på samme måde som en ja.. smartpart. Det fede ved 2010 er at det hele bliver gjort ganske automatisk, og vi har nu fået muligheden for at trykke F5.. (Yes, no shit). Derefter bliver der lavet en solution fil, bliver deployet til sitet, og IE (eller firefox) starter op på en ny webpart page.. Her skal man så desværre selv tilføje sin nye webpart (kig under custom), og Vupti.. så har du din webpart.... Bliver det meget bedre? - Ja.. du har selvfølgelig mulighed for at debugge dig gennem din kode..

SÅ Bliver det vist ikke bedre.

 

Loading