eCarlos.net

eCarlos blogger om .Net, Sharepoint, Umbraco, Hosting og meget mere

VMWare EXSi vs HyperV

Jeg har fornyeligt haft "fornøjelsen" af at få lov til at være med til at sætte to større produktionssystemer op, første gang valgte jeg HyperV, baseret på en del kriterier, bla. at det skulle være "nemt" for en ikke sysadm som mig at administrere, og så er der et eller andet med de kære folk hos ms.. de laver produkter der VIRKER instantly..

HyperV ER godt. Vi valgte IKKE core versionen, da vores forudsætninger var for små til at kunne administrere sådan en boks i længden, men det kørte helt helt fint under alm. windows 2008 også.

Efter en god introduktion til ESXi, er jeg dog solgt. ESXi er nemt at administrere, det går sjældent ned (Medmindre man fjerner SAN'et, så bryder helvede til gengæld også løs), og overhead i forhold til en windows er utroligt småt.. Med andre ord jeg er helt solgt.. Der er en del tekniske fordele over HyperV (Og sikkert også vice versa), men det er uden for score her.. Nedenstående video (også udgivet af VMWare) siger det hele for now. :)

http://www.vmware.com/technology/whyvmware/resources/esxi-hyper-v-installation.html

Summa Sumarum, er der ingen tvivl om at HyperV er i længden et stykke værktøj der sagtens kan matche ESXi, men indtil der bliver lavet en "nem" installation til Windows Server 2008 Core mhb. på HyperV, så vil dårligt nok selv de mest hardcore administratorer have svært ved at adoptere HyperV.

 

Loading