eCarlos.net

eCarlos blogger om .Net, Sharepoint, Umbraco, Hosting og meget mere

Agurketid - Det danske sprog er ved at kollapse

eCarlos - Nu som rejsende onkel Mac

I går havde jeg fornøjelsen af at blive lokket til en længere tur på cykel. - Utrolig fedt, og oplevede steder i og omkring københavn jeg aldrig har set på / og eller tænkt på i de ca. 10 år jeg har boet her. Super fedt, og absolut anbefalelsesværdigt.

Desværre ser det ud til GPS'n mistede forbindelsen et par gange undervejs, så ifølge kortet kan jeg både flyve og cykle i vand:) - Men ja. 48 Super gode KM i det københavnske.

 

Så kom 3 med priser på iPhone 3GS

3 har netop lanceret deres priser på iPhone 3GS, 599 for en 16GB (og 599 i abbonnement), og 1299 for en 32GB.

3iDeal abonnementet har 200 minutters taletid, og 20GB forbrug.

http://privat.3.dk/mobiler/iPhone/iphone_priser/

Lidt "underligt" i øvrigt at man skal have en Flash Player for at kunne se deres priser.. Ikke super god service til eksisterende iPhone brugere....

Dotnetforum lukket

Guidmesteren og jeg har netop taget den lidt tunge og ret svære beslutning om at lukke den engang store elefant indenfor det danske .Net Community.

Læs mere her: http://www.dotnetforum.dk

DotNetforum så først dagens lys engang i september 2002, og blev skabt af GuidMesteren himself da .Net var det nyeste nye :), jeg selv har været så heldig at være med på sidelinien forholdsvist tidligt som praktisk gris og effektiv kritiker:).

Mere følger senere. :(

eCarlos's SiteMonitor ser dagens lys

For lige knap 8 år siden lavede jeg første udkast til et lille tool jeg siden har kaldt siteMonitor, der ganske simpelt overvåger om hjemmesider er oppe, og om de svarer korrekt.

Ingen rocket science i det, men dengang (og enkelte gange stadigvæk) var det et super stykke værktøj når tingene driller.

Tiden er løbet fra den slags overvågning i en windows klient, men jeg bruger det stadigvæk i perioder hvor et site/server/net driller, så derfor skal andre da også have den mulighed. SiteMonitor  er nu lagt ud til download her: http://www.veroz.com/produkter/sitemonitor.aspx

"Dumme" fædre i reklamer

Faldt lige over en opsamling af dumme fædre i reklamer :) Ret underholdende - og selvfølgelig - Only in america

 Se samlingen her: http://adweek.blogs.com/adfreak/2009/07/a-look-back-at-advertisings-stupidest-dads.html

IE 8 HTTPS advarsel

IE 8 er en dejlig rar "sikker" browser. Meneh.. den der HTTPS advarsel der kommer frem i tide og utide har nu endeligt drevet mig ud dertil hvor man bliver nødt til at finde ud af hvordan man disabler den.. Simpelt som altid.

TOOLS > INTERNET OPTIONS > SECURITY

Vælg CUSTOM LEVEL og gå til sektionen "Miscellaneous" og sæt  “Display mixed content” til Enable. PHEW

 

Hvis Paris Hilton kunne læse

If Paris Hilton Could read Nå ja. det er vel også en måde at reklamere på

http://www.adrants.com/2009/07/if-paris-hilton-could-read-shed-buy-one.php

Den danske sommer er tilbage.

Billedet herunder fra dmi d. 18-7-2009 siger vist alt.

 

I øvrigt meget lig denne her fra 2006

http://ecarlos.eu/blog/2006/july/31/0736/Sa-er-der-domt-indendors-ferie.aspx

VMWare EXSi vs HyperV

Jeg har fornyeligt haft "fornøjelsen" af at få lov til at være med til at sætte to større produktionssystemer op, første gang valgte jeg HyperV, baseret på en del kriterier, bla. at det skulle være "nemt" for en ikke sysadm som mig at administrere, og så er der et eller andet med de kære folk hos ms.. de laver produkter der VIRKER instantly..

HyperV ER godt. Vi valgte IKKE core versionen, da vores forudsætninger var for små til at kunne administrere sådan en boks i længden, men det kørte helt helt fint under alm. windows 2008 også.

Efter en god introduktion til ESXi, er jeg dog solgt. ESXi er nemt at administrere, det går sjældent ned (Medmindre man fjerner SAN'et, så bryder helvede til gengæld også løs), og overhead i forhold til en windows er utroligt småt.. Med andre ord jeg er helt solgt.. Der er en del tekniske fordele over HyperV (Og sikkert også vice versa), men det er uden for score her.. Nedenstående video (også udgivet af VMWare) siger det hele for now. :)

http://www.vmware.com/technology/whyvmware/resources/esxi-hyper-v-installation.html

Summa Sumarum, er der ingen tvivl om at HyperV er i længden et stykke værktøj der sagtens kan matche ESXi, men indtil der bliver lavet en "nem" installation til Windows Server 2008 Core mhb. på HyperV, så vil dårligt nok selv de mest hardcore administratorer have svært ved at adoptere HyperV.